۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۰
برنج و روغن گران می‌شود

معافیت مالیاتی کالاهای وارداتی نظیر برنج و روغن که در بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار دارند، حذف می‌شود.

به گزارش صدای بورس، با توجه به اینکه از ۱۳ دی ماه قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده اجرا می‌شود، از زمان اجرای آن، واردات کالاهای موضوع جزءهای (۱)، (۳) و (۵) بند «الف» این ماده مشمول معافیت نبوده و مالیات و عوارض با نرخ استاندارد ۹ درصد در مبادی گمرکی به آن تعلق می‌گیرد. عرضه این کالاها در داخل کشور نیز، مانند عرضه کالاهای مشابه داخلی از پرداخت مالیات و عوارض معاف است.

از زمان اجرای قانون دائمی مالیات ارزش افزوده، معافیت مالیاتی کالاهای وارداتی نظیر برنج و روغن که ذیل جزءهای (۱)، (۳) و (۵) بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار دارند، حذف می‌شود که این موضوع به نامه ارسالی سازمان امور مالیاتی به گمرک در اوایل آذرماه برمی‌گردد.


بیشتر بخوانید:

ابلاغ فهرست مواد خام و نیمه خام صادراتی مشمول مالیات


به گزارش ایسنا، متن نامه سازمان امور مالیاتی به گمرک ایران نیز به شرح زیر است:

با عنایت به لازم الاجرا شدن قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده (مصوب ۱۴۰۰/۰۳/۰۲) از تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۳ و در اجرای آن بخش از تبصره ۰۱۰ جزء ۱۷ بند «الف» ماده ۹ قانون یاد شده که مقرر می دارد: واردات کالاهای موضوع جزءهای ۱، ۳ و ۵ بند «الف» این ماده مشمول معافیت نبوده و مالیات و عوارض با نرخ استاندارد ۹ درصد در مبادی گمرکی به آن تعلق می‌گیرد. عرضه این کالاها در داخل کشور، مانند عرضه کالاهای مشابه داخلی از پرداخت مالیات و عوارض معاف است.

گمرک جمهوری اسلامی ایران از تاریخ اجرای قانون مکلف است در مبادی ورودی گمرکی از کالاهای موضوع جزء های ۱، ۳ و ۵ به شرح ذیل، مالیات و عوارض ارزش افزوده با نرخ استاندارد ۹ درصد وصول کند؛ لذا خواهشمند است به منظور اجرای دقیق قانون و جلوگیری از سردرگمی فعالان اقتصادی، دستور فرمایید در این خصوص اقدام مقتضی صورت پذیرد.

گفتنی است، کالاهای موضوع جزء ۱ ماده ۹ قانون مالیات برارزش افزوده شامل کلیه محصولات کشاورزی فرآوری نشده مشتمل بر محصولات خام زراعی و باغی، گیاهان دارویی، محصولات مرتعی، محصولات جنگل(از جمله چوب خام)، محصولات گلخانه(از جمله سبزی، صیفی، گل و گیاه و انواع قارچ) است که فعالیت‌های مربوط به مراحل بسته بندی، انبارداری و نگهداری محصول در دمای مناسب در سردخانه، انجماد محصول(شامل سردخانه)، پاک کردن، درجه بندی، بوجاری بذور، پوست گیری مانند شالی‌کوبی، شستشو، تمیزکاری، تفکیک، همگن سازی، خشک کردن انواع محصولات مانند چای، کشمش و خرما با روش‌های مختلف، تفت دادن، مانند پخت نخود و پنبه پاک کنی، فرآوری محصولات کشاورزی محسوب نمی‌شود و ارائه خدمات مزبور به محصولات کشاورزی مشمول مالیات و عوارض فروش نیست.

همچنین، کالاهای موضوع جزء ۳ ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز شامل بذر، نشاء، نهال، سم و کود و جزء (۵) کالاهای زیر است:

۱-۵ -شیر، پنیر و ماست

۲-۵ -تخم ماکیان

۳-۵-آرد و نان

۴-۵ -انواع گوشت و فرآورده های گوشتی مطابق با فهرستی که هر سال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا پایان دی ماه برای اجرا در سال بعد به این سازمان ارسال می‌کند.

۵-۵ -برنج، حبوبات، سویا و پروتئین سویا

۶-۵ -انواع روغن‌های خوراکی، اعم از گیاهی و حیوانی

۷-۵ -شیر خشک مخصوص تغذیه کودکان

۸-۵-تخم مرغ نطفه دار و تبدیل آن به جوجه یک روزه

هزینه واردات برنج و روغن زیاد می‌شود

هزینه واردات برنج و روغن زیاد می‌شود

کد خبر 443783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =